Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το ψάρεμα με καθετή είναι από τα πιο αγαπημένα με πολύ καλά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Εκτός από τα πατόψαρα μπορεί να συναντήσουμε κολιούς, γόπες, ή σαβρίδια και γενικώς τα αποκαλούμενα αφρόψαρα που αυτή την εποχή είναι πολλά και παχιά.

Από τα πλέον συνηθισμένα αγαπημένα και αποδοτικά ψαρέματα είναι η καθετή. Εμείς συνήθως ψαρεύουμε με αρματωσιά ψιλού τσαπαρί δολωμένη, γιατί στόχος μας είναι και τα αφρόψαρα που αυτή την εποχή υπάρχουν άφθονα, όπως κολιοί, σκουμπριά, γόπες, κοκάλια, σαβρίδια κλπ. που μπορούμε να τα συναντήσουμε στον αφρό, στα μεσόνερα, ακόμη και στον πυθμένα της θάλασσας.
 
Εκεί τα συναντήσαμε κι εμείς, γύρω στα 82 μέτρα, μαζί με μουσμουλομπαλάδες, κεφαλάδες κι έγινε πανηγύρι…
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ξεκινήσει για συρτή. Μετά από δύο ώρες περίπου κι αφού είχαμε βγάλει στην αρχή ένα μελανούρι κι αργότερα τρία ορτσίνια, φτάσαμε στο σημάδι που ψάρευαν δυο φίλοι συναλιευτές. «Ελάτε να δέσετε από πίσω…» μας είπαν.
Η παρέα ήταν πολύ καλή κι εμείς φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία.
Λίγο πιο εκεί, δύο ακόμη βάρκες φίλων ψάρευαν και εκτόξευαν του κόσμου τα αστεία!
 
 
Οι πρώτοι κολιοί, γόπες και μπαλαδάκια δεν άργησαν να έρθουν στη βάρκα, ενώ σε ένα τρίωρο είχαμε τέσσερα κιλά διάφορα ψάρια, που τα απολαύσαμε λίγο αργότερα ψημένα στα κάρβουνα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου